ADAB MALAM PENGANTIN TELAGA BIRU PDF

Gelombang pertama berlakunya gugatan terhadap aliran mazhab Shafi’i ialah pada . ini hakikatnya telah melanggar adab-adab berdakwah kerana kecenderungan Dr Farhan Hadi Mohd Taib Terbitan: Telaga Biru Sdn. Harga: RM m/s. Oleh sebab itu mereka tidak berasa penat sama sekali sepanjang malam. adab adad. adagio adagium adakala adakan adaks adalah adan adang .. birokratisasi birokratisme birsam biru bis bisa bisai bisawab bisbol biseksual bisektris malam malan malang malangbang malap malapari malapetaka malapraktik .. penes penetrasi penetron penewu penganak penganan pengang pengantin. Adab Para Ilmuan Islam Menuntut Ilmu. Khutbah Jumaat. Surau Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya. 23 Mei Disampaikan oleh.

Author: Ket Zutilar
Country: Kosovo
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 28 December 2006
Pages: 275
PDF File Size: 8.30 Mb
ePub File Size: 10.86 Mb
ISBN: 998-3-33481-364-9
Downloads: 2866
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faum

Permata Yang Hilang Petua Melewatkan Pancutan ManiBahagian ini berguna untuk suami yang yang menghadapi masalah dalamjimak iaitu apabila sering memancutkan mani sebelum isteri mencapaiinzal.

Beberapa petua telah dikutip dan boleh diusahakan sebagai caraberubat. Walau bagaimanapun, bahagianr ini tidak sesuai bagi suami yangnormal ketahanan jimaknya, ini kerana ubat-ubat ini akan melewatkan pulakeluamya mani yang sepatutnya keluar pada masanya dan inimendatangkan mudarat pada badan sendiri dan isteri.

DISCOVER HEALTH: Coffee and Caffeines

Sila dapatkan gambir kudat boleh dibeli dengan sedikit air dan kemudian menyapunya pada zakar, memadai menyapunya di bahagian kepala zakar saja. Usah disapu terlalu banyak kerana ini mengakibatkan zakar terus tegang tanpa memancutkan mani dalam masa yang amat panjang. Sapukan kira-kira 20 minit sebelum jimak. Sediakan 10 butir biji kapas dan 1 sudu minyak jarak. Tumbuk biji kapas hingga lumat dan gaulkan bersama minyak jarak hingga sebati.

Sapukan minyak ini pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan 5 hingga 8 minit sebelum jimak. Ambil sedikit kacang lulai hitam biasanya dijual di kedai jamu atau ubat Cina dan tumbuk hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air hingga sebati dan sapukan sedikit pada zakar dengan mengurut perlahan-lahan 5 hingga 8 minit sebelum jimak. Ambil hempedu kambing atau ayam jantan yang baharu disembelih. Pecahkan dan lumurkan pada zakar hingga rata lebih kurang 2 hingga 5 minit sebelum jimak.

Ambil darah kelawar, gosok pada kedua tapak kaki hingga kering darah itu. Ambil kuning telur, bubuh sebuku bawang merah, sebuku bawang putih, campur sedikit air. Makan di waktu Asar sebelum makan petang. Ambil hempedu ayam jantan. Gosokkan disekitar lubang zakar serta sekelilingnya kira-kira 5 minit sebelum jimak. Ambil bawang merah secawan, sebiji kuning telur, haneurkan bawang merah, kacau dan minum 3 pagi berturut-turut.

Petua ini akan dapat menolong memekatkan air mani, dengan pekatnya air mani maka akan lebih lewat ia keluar. Ambil limau purut dan lada sulah, pipis halus. Makan semasa mahu berjimak. Makan hati kambing yang kasi, ia dikatakan boleh menahan mani. Permata Yang Hilang Petua Membesarkan ZakarBaliagian ini berguna kepada suami yang menghadapi masalah zakar terlalukecil, yang berpunca dari mati pueuk atau tua atau hasil mendapati bahawasecara realitifnya zakar adaiah kecil dari saiz normal.

Bagi yangmempunyai saiz zakar yang normal, tklaklah perlu unmk menggunakankaedah berikut: Pelihara beberapa ekor lintah, sebaik-baiknya lintah bukit yang berwarna hijau atau lintah laut di dalam sebuah balang kaca. Biarkan lintah itu hidup lapar dalam beberapa waktu hingga kurus dan kempis perutnya. Sctelah itu tuangkan minyak jarak atau minyak hijau sedikit demi sedikit malak dimakan oleh lintah-lintah tersebut hingga kenyang dan perutnya buncit. Biarkan lintah-lintah yang telah kenyang itu beberapa hari teoaga perutnya kempis kembali dan ia lapar semula.

Ulangi proses yang sama hingga 3 kali. Selepas lintah itu kenyang bual kali ketiga, kehuukan isi perut mereka dengan memicit bahagian perutnya perlahan-lahan. Sapukan minyak yang telah dikeluarkan dari lintah itu pada zakar setiap pagi dan malam sebelum tidur selama 3 hari berturut-turut. Cara mengurutnya ialah menggunakan ibu jari dan jari hantu saja. Tekan kedua jari itu pada bahagian pangkal zakar dan lurutkan terus ke bahagian kepala zakar, buka kedua-dua jari dan bawa semula ke bahagian pangkal untuk urutan yang kedua.

  AN UNACCEPTABLE OFFER BY MARY BALOGH PDF

Ulangi perbuatan yang sama sebanyak 7 kali. Pantang semasa mengamalkan petua ini ialah ditegah berjimak atau mengeluarkan mani hingga tempoh amaian tamat.

Jika gagal menahan diri maka terpaksa diulang semula dari mula. Unluk hari- hari setelah amaian petua, sapukan minyak ini 5 atau 7 mini! Ambil seketul tulang kambing jantan, sebaiknya kambing jantan yang berbulu hitam yang baharu disembelih dan bakar hingga hangus. Campurkan abu tulang itu dengan minyak sapi tulen atau minyak jarak dan kacau hingga pngantin.

Cara mengamalkan petua ini ialah dengan mengurut pada zakar sama seperti cara yang dinyatakan di atas.

Ada juga kalangan orang tua Melayu yang menggunakan minyak lintah ini dengan cara mewapkannya ke zakar. Caranya ialah dengan meletakkan minyak ini di atas besi bertangkai kayu agar tangan tidak melecur terkena besi panas kemudian akan diganggangkan ke api. Setelah itu akan diletakkan pula besi itu di bawah zakar diganggang agar wapnya akan dapat meresap ke zakar. Permata Yang Hilang Rahsia Khasiat Madu RahimMenurut pengetahuan kuno, madu rahim cecair yang menjadi salah satuinti dalam apa yang digolongkan sebagai mazi yang mengalir dalam farajketika berada dalam keadaan ghairah adalah cecair yang berkhasiat.

Padazaman dahulu di India, cecair yang keluar semasa maalam ini dikumpulkandan diambil untuk tujuan kesihatan.

Hampir semua disiplin tradisionalbersetuju bahawa lebih muda isteri anda, maka lebih berkhasiatlah MaduRahim itu untuk kesihatan lelaki. Dipercayai bahawayang dimaksudkan ialah sekitar Bibir Dalamdan saluran kencing isteri. Dari sudut moden,mani perempuan dikatakan boleh memancutkeluar melalui saluran kencingnya. Ia jarang keluar melainkanketika isteri amat ghairah. Rupanya seperti warna telur ayam dalam perutibunya. Ketika ia keluar akan terasa hangat dan isteri seolah-olah beradadalam keadaan mabuk.

Tapi bagaimanakah cara untukmemanfaatkannya?

hilang[1] Pages – – Text Version | FlipHTML5

Ilmu pengetahuan mengenai hal ini telah diketahui sejak zaman kuno lagidi kalangan bangsa India dan Cina. Malah mereka menilai tinggi cecairini lantaran khasiatnya.

Cuma bezanya cecair ini mereka minum,contohnya dalam Kamapanacastiram Naskhah Panah Asmara ada dicatatbahawa mereka meminum hiru faraj ini setelah dicampurkan dengan airmani sendiri. Dalam KitabHukum Jimak juga tidak ada sebarang kenyataan agar ia ditelan.

Permata Yang Hilang Setakat yang saya ketahui, Madu Rahim ini rahsia khasiatnya terletakpada apabila ia diserapkan oleh batang zakar lelaki.

Al Adab Al Mufrad

Zakar lelakimempunyai kulit yang dapat menyerap Madu Rahim ini dengan baik. Jelasnya, Madu Rahim akan menyerap secara otomatik ke zakar lelakisemasa istimta dan jimak yang dilakukan, iaitu ketika kontak berlakuantara batang zakar dan lubang faraj. Dari sudut Islam, jika suami telah memancarkan Biarkan zakar anda beradamani, disarankan agar suami tidak cepat-cepat di dalam faraj untukmencabut keluar zakarnya.

Sebaliknya zakar beberapa minit setelahakan dibiarkan berada dalam faraj hinggalah selesai jimak untukbeberapa ketika. Sekiranya suami telah terpancutmaninya pra-matang pun, penganitn agar tidak mendapat manfaat khasiatmencabut zakar itu sebaliknya dibiarkan ia Madu Rahim yang punyaberada di dalam faraj sambil suami terusmerangsang isteri agar isteri pula berpeluang rahsia kesihatan awetmencapai inzal.

Ini memberi peluang kepada muda. Malah, boleh dikatakan semua disiplin ilmujimak berpendapat bahawa wanita perlukan masayang lebih panjang untuk reda dari api inzalnya. Telaaga yang elok untuk suami terus merendamkanzakarnya di dalam faraj isteri setelah InzalAgung inzal serentak atau setelah suami atauisteri inzal ialah lebih kurang 3 minit.

Jarak masa yang telah berlalu sejak dari istimta hinggalah inzal mungkinlebih dari 15 minit. Puratanya ialah 45 minit. Maknanya zakar telahberada dalam faraj sekurang-kurangnya 2 minit bagi lelaki yang mudahterpancut mani hingga setengah jam atau lebih bagi lelaki yang gagahberjimak. Tempoh masa tersebut adalah mencukupi bagi membolehkancecair yang pengangin untuk awet muda itu menyerap melalui zakar lelakidan dimanfaatkan oleh tubuh lelaki.

  CAO BEROEPSGOEDERENVERVOER 2012 PDF

Selain dari iaberfaedah untuk meningkatkan keharmonian dan merapatkan jalinan kasihmesra suami isteri, ia juga bermanfaat untuk kesihatan. Semasa istimta dan jimak, berbagai hormon yang bermanfaat pada tubuhakan dikeluarkan dari kelenjar-kelenjar di seluruh tubuh suami dan isteri. Air mazi bukanlah berfungsi sebagai pelincir saja tapi lebih dari itu.

Kajian mendapati bahawa ada cecair yang keluar dari kelenjar-kelenjaryang menyerupai tisu yang berada di tubuh wanita iaitu lebih kurang 30kelenjar berada di kawasan saluran kencing, semasa isteri ghairah. Oleh itu, manfaatkanlah Madu Rahim untuk kesihatan. Jangan cepat-cepatmencabut zakar anda setelah jimak, dan teruskanlah cumbu-rayu setelahjimak agar kedua belah pihak mendapat kepuasan yang sepatutnya. Laman Al-Ahkam ada mencatat bahawa hukummakruh bagi isteri melakukan seks oral kepada zakar suami dan harussuami melakukan seks oral kepada faraj isteri adalah dua hukum yangberdasarkan dzann sangkaan sahaja.

Ini kerana tidak ada dalil yanglangsung menyentuh isu seks yang luar biasa memandangkan kejadianbudaya Islam yang tinggi dan luhur. Oral seks masih diwartakan dalamKanun keseksaan Hukum Sivil Malaysia sebagai seks luar tabii, inimenunjukkan penggubal perundangan sivil Malaya dulu melihat seks oralsebagai seks luar tabii tabiat seks luar biasa.

Kitab-kitab klasik fiqh langsung tidak membahaskan hukum oral seks. Hanya internet dan industri bifu biru yg mempopularkan jenis-jenis seksluar biasa seperti oral, anal, lesbian, gay, beastiality seks denganbinatangdan macam-macam lagi.

Kita berpendapat oral seks perlu dijauhi kerana walaupun seks itu halaldan isteri itu pakaian bagi lelaki dan suami makam pakaian bagi isteri tapi iamasih tertakluk pada adab dan ketaqwaan.

Seperti juga makan danminum, ia adalah harus, kita tertakluk pada adab-adab makan, namunBarat mengajar cara makan yang melampaui batas, mereka makan burgerdan piza sambil menari, dan meneguk air bikarbonat mereka, sambilberjalan dan berlari. Maka seks pun begitu, kita umat Islam menikmati seks dengan beradab,maka biarkan orang Barat menikmati seks mereka dengan melampauibatas. Gempa seks atau sexual revolution yang melanda Barat amatmenakutkan sekali, bahkan jika industri Tlaga lucah yg berleluasasekarang jika tidak dapat dibendung akan mengundang padah kepadaumat Islam juga, bila evolusi seks biru ini menular dalam masyarakat.

Mazi adalah najis menurut malan ahli hadis Albani, TamamulMinnah. Makajika mazi ini najis dan sabit kenajisannya melalui hadis sahih, maka andaboleh membuat pengabtin yg wajar untuk oral seks. Lelaki dan wanitamengeluarkan cecair mazi semasa ghairah dan mazi itu najis dan telaag najis ini masuk dalam mulut, maka sudah tentu syarak memandangserius masalah najis yang diambil secara sengaja.

Ini Kerana ia kemaluan suami dapatmemancarkan maksudnya memancarkan mani, mazi dan sebagainya. Kalau memancar, telag akan keluar darinya air mazi yang ia najismenurut kesepakatan ulama.

Apabila air mazi itu masuk ke dalam. Permata Yang Hilang mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan penyakitbaginya. Dan Syaikh Ibnu Baz Rahimahullah telah berfatwa tentangharamnya hal tersebut — sebagaimana yang saya dengarkan langsungdaripada beliau.

Dan kitamempunyai dasar umum bahawa di dalam banyak hadis, Ar-Rasulmelarang untuk tasyabbuh menyerupai haiwan-haiwan, seperti laranganbeliau adba sujud seperti turunnya unta, dan menoleh seperti tolehanserigala dan mematuk seperti patukan burung gagak. Telagga sewajarnya seorang muslim — dan keadaannya seperti ini- merasa tinggi untuk menyerupai haiwan-haiwan. Hal tersebut kerana mereka menghabiskan waktunya untuk mengikutirangkaian film-film porno melalui video atau televisyen yang rosak.

Seorang lelaki muslim berkewajipan untuk menghormati isterinya danjangan dia berhubungan dengannya kecuali sesuai dengan perintah Allah. Permata Yang Hilang Petua Menghebatkan Pengahtin JimakBahagian ini berguna sekiranya suami mendapati isteri sering tidakmenampakkan kenikmatan jimak. Perkara seperti ini afab akanmenjadikan suami isteri rasa dukaeila.